Langoše
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Těsto na buchtičky s vanilkovým krémem připravuji v domácí pekárně a poté peču v pekáčku v normální troubě.
Dřív jsem buchtičky moc nedělala, protože mi přišlo, že je s tím moc práce. Pak jsem se ale naučila super jednoduchý způsob, jak malé buchtičky vytvořit snadno a rychle. Čtěte jak.
Těsto:
trošku soli
220 ml vlažného mléka
7 dkg rozpuštěného másla + 5 dkg na potření
50 dkg hladké mouky
10 dkg cukru (krystal nebo krupice)
1 sáček sušeného droždí (7 g)
Vanilkový krém:
7 lžic cukru (nebo dle chuti)
1 žloutek
1 lžíce rumu
1 vanilkový pudink v prášku
Když je těsto vykynuté, rozdělím ho na 7-8 bochánků a z každého bochánku vyválím hada dlouhého jako širší rozměr pekáčku.
Všechny hady naskládám vedle sebe, aby se zaplnil pekáček.
Pak jídelním nožem napříč hady překrájím, aby se vytvořily čtverečky.
Potřu teplým rozpuštěným máslem a nechám 30 minut v teple kynout přikryté potravinovou fólií.
Dám péct na cca 160°C, dokud nejsou buchtičky pěkně zlaté.
Zatímco se buchtičky pečou, připravím si krém, je to vlastně takový řidší pudink.
Dobrou chuť.
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Když Vám doma dojde pečivo a do obchodu se Vám nechce. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle. Housky jsou krásně nadýchané.
Kynuté buchty jsou česká klasika. Dají se plnit mákem, povidly nebo tvarohem. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle.
Těsto na vánočku připravuji v domácí pekárně a poté peču v normální troubě.