Langoše
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Kynuté těsto za vás připraví domácí pekárna. Vy pak jen vytvarujete knedlíky a dáte vařit. Jak snadné!
1 vejce
220 ml vody
0,5 kg hrubé mouky
2 lžičky cukru
1 balíček sušeného droždí
na kostičky nakrájené tvrdé rohlíky
Zapneme pekárnu na program těsto.
Moje pekárna pípá v okamžiku, kdy je třeba přidat různá semínka. V tom okamžiku přidáme na kostičky nakrájené tvrdé rohlíky.
Když je těsto hotové, vytvarujeme šišky (4 knedlíky) a ještě je necháme 10 minut na podložce vykynout.
Pak vkládáme do vařící vody a vaříme 20 minut.
Během vaření párkrát zamícháme a obrátíme.
Uvařené knedlíky vyndáme z vody a "krájíme" pevnou nití, třeba zubní.
Skvěle se hodí např. ke svíčkové omáčce.
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Když Vám doma dojde pečivo a do obchodu se Vám nechce. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle. Housky jsou krásně nadýchané.
Kynuté buchty jsou česká klasika. Dají se plnit mákem, povidly nebo tvarohem. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle.