Housky

21.03.2021
Houstičky
Houstičky

Když Vám doma dojde pečivo a do obchodu se Vám nechce. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle. Housky jsou krásně nadýchané.

Do domácí pekárny dáváme suroviny v následujícím pořadí:

Suroviny:

  • 5 g soli
  • 250 ml vlažné vody

  • 5 dkg rozpuštěného sádla 

  • 50 dkg hladké mouky

  • 1 dkg cukru

  • 1 balíček sušeného droždí

Když je těsto vykynuté, zapleteme housky. Jako copánky. Klademe na plech vedle sebe a necháme 30-60 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem pokojové teploty a pečeme v troubě na 180°C asi 15 minut.


Další oblíbené recepty:

Langoše

15.01.2024

Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.

Housky

21.03.2021

Když Vám doma dojde pečivo a do obchodu se Vám nechce. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle. Housky jsou krásně nadýchané.

Buchty

25.10.2020

Kynuté buchty jsou česká klasika. Dají se plnit mákem, povidly nebo tvarohem. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle.

© 2019 Recepty od Šárky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky