Langoše
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Když Vám doma dojde pečivo a do obchodu se Vám nechce. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle. Housky jsou krásně nadýchané.
Do domácí pekárny dáváme suroviny v následujícím pořadí:
Suroviny:
250 ml vlažné vody
5 dkg rozpuštěného sádla
50 dkg hladké mouky
1 dkg cukru
1 balíček sušeného droždí
Když je těsto vykynuté, zapleteme housky. Jako copánky. Klademe na plech vedle sebe a necháme 30-60 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem pokojové teploty a pečeme v troubě na 180°C asi 15 minut.
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Když Vám doma dojde pečivo a do obchodu se Vám nechce. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle. Housky jsou krásně nadýchané.
Kynuté buchty jsou česká klasika. Dají se plnit mákem, povidly nebo tvarohem. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle.