Rychlá svíčková omáčka
Prosím, nekamenujte mě. Tohle je recept na rychlou svíčkovou omáčku, když nemůžete přípravě věnovat moc času.
Polévka z dýně Hokaido je nejen zdravá a rychlá na přípravu, ale úžasně vás prohřeje během studených zimních dnů.
Navíc, dýně Hokaido se nemusí loupat, pouze ji kartáčkem očistíme.
Olivový a dýňový olej
Cibule
Polévkový bujón Würzl s droždím
Několik lžic smetany na šlehání
Nasypeme na to 1 cibuli nakrájenou na měsíčky.
Zalijeme 2 lžícemi olivového oleje a zamícháme.
Pečeme v troubě cca 20-30 minut.
Po upečení vše přesypeme do hrnce, zasypeme 1 lžící Würzlu a zalijeme horkou vodou. Vaříme cca 10 minut.
Rozmixujeme ponorným mixerem, můžeme přidat pár lžic smetany ke šlehání.
Na talíři zdobíme lžičkou dýňového oleje.
Dobrou chuť.
Prosím, nekamenujte mě. Tohle je recept na rychlou svíčkovou omáčku, když nemůžete přípravě věnovat moc času.
Bramborové placky od mojí babičky jsem vždycky milovala. Pekla je na plotýnce a mastila sádlem.
Tahle jemná čočková polévka vás v zimě zahřeje a v létě zasytí místo oběda. Navíc je mírně nasládlá a díky čili trošku i pikantní.