Dýňová polévka

05.05.2019
Polévka z dýně Hokaido
Polévka z dýně Hokaido

Polévka z dýně Hokaido je nejen zdravá a rychlá na přípravu, ale úžasně vás prohřeje během studených zimních dnů. 

Navíc, dýně Hokaido se nemusí loupat, pouze ji kartáčkem očistíme.


INGREDIENCE

  • Dýně Hokaido
  • Olivový a dýňový olej

  • Cibule 

  • Polévkový bujón Würzl s droždím

  • Několik lžic smetany na šlehání

POSTUP

  1. Polovinu menší dýně Hokaido nakrájíme na kostičky a položíme na pečící papír do pekáčku.
  2. Nasypeme na to 1 cibuli nakrájenou na měsíčky. 

  3. Zalijeme 2 lžícemi olivového oleje a zamícháme.

  4. Pečeme v troubě cca 20-30 minut.

Po upečení vše přesypeme do hrnce, zasypeme 1 lžící Würzlu a zalijeme horkou vodou. Vaříme cca 10 minut.

Rozmixujeme ponorným mixerem, můžeme přidat pár lžic smetany ke šlehání.

Na talíři zdobíme lžičkou dýňového oleje. 

Dobrou chuť.

Další recepty z kategorie Ostatní recepty


 

Prosím, nekamenujte mě. Tohle je recept na rychlou svíčkovou omáčku, když nemůžete přípravě věnovat moc času.

Tahle jemná čočková polévka vás v zimě zahřeje a v létě zasytí místo oběda. Navíc je mírně nasládlá a díky čili trošku i pikantní.

© 2019 Recepty od Šárky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky