Švestková omáčka ke grilovanému masu

05.05.2019
Švesková omáčka ke grilovanému masu
Švesková omáčka ke grilovanému masu

Švestková omáčka se hodí ke každému grilovanému masu. Protože je mírně nasládlá a zároveň pikantní, zamilují si ji i děti.

Zahoďte kupovaný kečup.  

INGREDIENCE

  • 2 kg švestek
  • 1 cibule, 3 stroužky česneku

  • 2 lžíce olivového oleje

  • několik lžic hnědého cukru

  • 1 čili paprička

  • pepř

  • balsamicový ocet

  • špetka sušeného zázvoru

  • 1 lžička soli

POSTUP

  1. Na oleji osmahneme cibulku a česnek, zasypeme hnědým cukrem a chvilku smažíme. 
  2. Přidáme nakrájené švestky, čili papričku (feferonku), pepř, balsamicový ocet, zázvor a trošku soli. 

  3. Vaříme do změknutí. 

  4. Rozmixujeme a dochutíme dle potřeby hnědým cukrem. 

  5. Plníme skleničky, víčko dobře utáhneme a sterilujeme. 

Další recepty z kategorie Ostatní recepty


 

Prosím, nekamenujte mě. Tohle je recept na rychlou svíčkovou omáčku, když nemůžete přípravě věnovat moc času.

Tahle jemná čočková polévka vás v zimě zahřeje a v létě zasytí místo oběda. Navíc je mírně nasládlá a díky čili trošku i pikantní.

© 2019 Recepty od Šárky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky