Rychlá svíčková omáčka
Prosím, nekamenujte mě. Tohle je recept na rychlou svíčkovou omáčku, když nemůžete přípravě věnovat moc času.
Švestková omáčka se hodí ke každému grilovanému masu. Protože je mírně nasládlá a zároveň pikantní, zamilují si ji i děti.
Zahoďte kupovaný kečup.
1 cibule, 3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
několik lžic hnědého cukru
1 čili paprička
pepř
balsamicový ocet
špetka sušeného zázvoru
1 lžička soli
Přidáme nakrájené švestky, čili papričku (feferonku), pepř, balsamicový ocet, zázvor a trošku soli.
Vaříme do změknutí.
Rozmixujeme a dochutíme dle potřeby hnědým cukrem.
Plníme skleničky, víčko dobře utáhneme a sterilujeme.
Prosím, nekamenujte mě. Tohle je recept na rychlou svíčkovou omáčku, když nemůžete přípravě věnovat moc času.
Bramborové placky od mojí babičky jsem vždycky milovala. Pekla je na plotýnce a mastila sádlem.
Tahle jemná čočková polévka vás v zimě zahřeje a v létě zasytí místo oběda. Navíc je mírně nasládlá a díky čili trošku i pikantní.