Langoše
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Úžasná pizza z kynutého těsta Vás osloví svojí nenáročností na přípravu a jemnou chutí díky rajčatové náplni a spoustě bylinek.
U nás doma se natolik zabydlela, že ji musím připravovat každý týden. Z níže uvedeného množství vykouzlíte 3 velké pizzy přes celý plech.
Na těsto:
2 lžičky soli
5 lžic slunečnicového oleje
50 dkg hladké mouky
2 lžíce cukru
1 sáček sušeného droždí
Na náplň:
Zapněte program na těsto a nechte pekárnu, ať Vám připraví kynuté těsto. Obvykle to trvá 1 hodinu a 50 minut.
Mezitím si připravím náplň: do misky vyliji krabičku pasírovaných rajčat, přidám 3 lžíce olivového oleje a kořenící směs na pizzu. Pokud ji nemám, tak přidám bazalku a sůl a trošku oregána.
Než těsto vykyne, tak se bylinky pěkně nasáknou rajčatovou směsí.
Vykynuté těsto rozdělím na 3 díly, z každého dílu vyválím oválnou placku, tak aby se mi vešla na plech.
Vyválené těsto propíchnu na několika místech vidličkou, potřu rajčatovou směsí, pokladu kousky šunky, mozarellou a kousky sýru Gouda. Samozřejmě, že strouhaný je lepší.
Kdo chce, může přidat na kolečka nakrájené černé olivy, dušený špenát atd.
Peču na 160°C dokud nejsou okraje zlatohnědé.
Dobrou chuť!
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Když Vám doma dojde pečivo a do obchodu se Vám nechce. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle. Housky jsou krásně nadýchané.
Kynuté buchty jsou česká klasika. Dají se plnit mákem, povidly nebo tvarohem. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle.