Langoše

15.01.2024
Langoše
Langoše

Připravte si chutné langoše z domácí pekárny. 

Do domácí pekárny postupně vkládejte následující přísady:

  • půl lžičky soli
  • 300 ml mléka
  • 0,5 kg hladké mouky
  • 2 lžičky cukru
  • balíček sušeného droždí

Pekárnu zapneme na program těsto, v mojí pekárně to trvá 1 hod a 50 minut.

Když je těsto vykynuté, přendáme ho na podložku a vyválíme na výšku cca 2 cm, vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Mám jich cca 8.

Necháme cca 30minut ještě kynout a pak postupně vytaháme kolečka rukama do stran do požadované velikosti langošů.

Smažíme na pánvičce po obou stranách. Po usmažení langoše prokládám ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.

Na talíři pomažu kečupem, utřeným česnekem se solí a posypu strouhaným sýrem.



Další recepty z kategorie "Z domácí pekárny"

Langoše

15.01.2024

Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.

Housky

21.03.2021

Když Vám doma dojde pečivo a do obchodu se Vám nechce. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle. Housky jsou krásně nadýchané.

Buchty

25.10.2020

Kynuté buchty jsou česká klasika. Dají se plnit mákem, povidly nebo tvarohem. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle.

© 2019 Recepty od Šárky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky