Langoše
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Do domácí pekárny postupně vkládejte následující přísady:
Pekárnu zapneme na program těsto, v mojí pekárně to trvá 1 hod a 50 minut.
Když je těsto vykynuté, přendáme ho na podložku a vyválíme na výšku cca 2 cm, vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Mám jich cca 8.
Necháme cca 30minut ještě kynout a pak postupně vytaháme kolečka rukama do stran do požadované velikosti langošů.
Smažíme na pánvičce po obou stranách. Po usmažení langoše prokládám ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.
Na talíři pomažu kečupem, utřeným česnekem se solí a posypu strouhaným sýrem.
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Když Vám doma dojde pečivo a do obchodu se Vám nechce. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle. Housky jsou krásně nadýchané.
Kynuté buchty jsou česká klasika. Dají se plnit mákem, povidly nebo tvarohem. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle.
Těsto na vánočku připravuji v domácí pekárně a poté peču v normální troubě.