Langoše
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Těsto na vánočku připravuji v domácí pekárně a poté peču v normální troubě.
Zaplétám ji ze 6 pramenů, níže najdete odkaz na videonávod.
Těsto:
trošku soli a muškátového oříšku
citronová kůra nebo jiné koření
lžíce rumu
1 vanilkový cukr
230 g vlažného plnotučného mléka
10 dkg rozpuštěného másla
40 dkg hladké a 10 dkg polohrubé mouky
15 dkg cukru (krystal nebo krupice)
1 sáček sušeného droždí (7 g)
Když je těsto vykynuté, zapracuji do těsta rozinky a plátky mandlí. Těsto rozdělím na 6 bochánků a nechám hodinu kynout v teple a přikryté utěrkou.
Zapleteme vánočku podle tohoto návodu.
Zapletenou vánočku potřu rozehřátým máslem a opět nechám hodinu kynout.
Dám péct na 150°C cca 1 hodinu, dokud není upečená.
Dobrou chuť.
Připravte si chutné langoše z domácí pekárny.
Když Vám doma dojde pečivo a do obchodu se Vám nechce. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle. Housky jsou krásně nadýchané.
Kynuté buchty jsou česká klasika. Dají se plnit mákem, povidly nebo tvarohem. V domácí pekárně těsto vykyne snadno a rychle.
Těsto na vánočku připravuji v domácí pekárně a poté peču v normální troubě.